Dalgıç Pompa Nedir?

Pompaların üretim amacı sıvıların pompalanmasıdır ve kanalizasyon, kuyudan su, bodrum gibi birçok alanda kullanılır. Dalgıç pompa özellikleri teknik açıdan ikiye ayrılır. Bir tanesinde motor ayrıdır, diğerinde ise cihazın gövdesine entegre edilmiştir. Yine dalgıç motor çeşitleri işlevsellik olarak kendi içerisinde etkenlere ayrılır. Bu etkenler;

Yüzeysellik

Dolaşım

Mobil dalgıç pompalar

100 metreye kadar derinliği olan kuyu dalgıç pompaları

Bunların yanı sıra çap, kaplama malzemesi, enerji miktarı, su akış hızı ve daldırma derinliği gibi farklılıklarda bulunmaktadır. Ortalama olarak bu cihazlar 6 – 15 bin litre su pompalama özelliğine sahiptir. Yapısal olarak ve işlevsellik olarak farklılık gösteren dalgıç pompalar, kullanım alanları bakımından kullanıcılar tarafından tercih edilir. 

Dalgıç Pompa Özellikleri Nelerdir?

Dalgıç pompalar özellikleri bakımından değerlendirildiğinde sağlam bir yapıya sahip olduklarından dolayı, arızalanma ihtimali düşük cihazlardır. Kavitasyon pompalarda en sık görülen arızalardan birisidir. Bu cihazların sürekli sıvı ile temas halinde olması ve likit beslemesi özelliği sayesinde kavitasyon riski en aza indirilmiştir. Kullanıcılar dalgıç pompa çalışıyor ama su basmıyor gibi az sayıda şikayetlerden yakınırlar. Bu da çoğunlukla, kullanılan ürünün uzunca bir süre kullanılmasından kaynaklı sorunlardır. Bunun haricinde, suyun çekildiği yerde suyun kalmaması gibi cihazdan kaynaklı olmayan problemlerde görülebilmektedir. 

Düşük enerji seviyesi de bu pompaların en cazip özelliklerindendir. Kullanıcıların, pompayı kullanma sürecinde, pompanın su içerisinde yer aldığından emin olmaları gerekmektedir. Suyun dışında aşırı ısınma veya farklı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. 

Derin kuyu dalgıç pompa özellikleri ise daha farklıdır. Kademeli derin kuyu dalgıç pompaları bu alanda daha fazla tercih edilir. Birden fazla pervane yapısına sahip olan bu pompalar, daha işlevsel olma özelliğini taşır. 

Dalgıç Pompa Kullanım Alanları

Dalgıç pompası yukarıda belirttiğimiz üzere birçok alanda kullanılan ve işlevsellik anlamında insanları zahmetten kurtaran cihazlardır. Kullanım alanları;

Yüzme havuzları

Çiftlikler

Kanalizasyonlar

Drenaj kuyuları

Fiskiyeler

Dalgıç Pompa Nasıl Çalışır?

Bu ürünü almak isteyen veya henüz yeni almış kullanıcılar dalgıç pompa nasıl çalışır? Sorusunun cevabı için araştırma içerisine girmektedir. Oysaki dalgıç pompa çalışma prensibi ve sistemi oldukça basittir. Pompa aracılığı ile çekilen basıncın enerjisi kinetik enerjiye çevrilir. Su, pompanın içinden geçme sürecinde difüzörün içine doğru itilmektedir. Sonrasında ise su, istenilen yere akıtılır. 

Dikey konumda çalışan bu pompaların içerisinde yer alan hidrolik motor, kapalı çevrimlidir. Nadir de olsa, açık döngü üretimi yapılmaktadır. Elektrikli dalgıç su pompaları su içerisinde çalıştığı için kişiler tedbirlerini buna göre almalıdırlar. 

Dalgıç Pompa Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dalgıç pompa seçimi yapılırken öncelikle performans seviyesi incelenmelidir. Sonrasında basma yüksekliği dikkate alınmalıdır ve bu parametler haricinde aşağıdaki unsurlarda göz önünde bulundurulmalıdır. 

Dalgıç pompa kurulumu için satıcıdan destek almanız gerekmektedir. Kurulum maliyeti aldığınız ürünün içerisinde dahil olacaktır. Böylece cihaz doğru bir şekilde çalışacak ve oluşacak arızalarda minimum seviyeye inecektir. 

Garanti sözleşmesi detaylı bir şekilde incelenmelidir ve garanti süresi ne kadar verildi ise, o rakamın kağıtta yazıldığından emin olunmalıdır. 

Dalgıç Pompa Fiyatı 2021

Dalgıç pompa fiyatı birçok etkene bağlı olarak değişir. Nitekim 200 metre dalgıç pompa fiyatları ile 100 metre arasında değişiklik olacaktır. Aynı şekilde 2 hp pompa ile 3 hp pompa fiyatları da farklılık gösterir. Bu etkenler hangi özellikte ve hangi modeli istediğinize göre de değişiklik gösterecektir. Sitemiz üzerinde yer alan pompalar kaliteyi uygun fiyattan almak isteyenler için en ideal seçeneklerdir.